Welcome to Taste Point Company...

Events Calendar

  /   (Page 1)Events Archive
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Προηγούμενη Εκδηλώσεις

Βρες Εκδηλώσεις

Event Views Navigation

Νοέμβριος 2018

Date: 27 Νοεμβρίου 2018 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Με την απλότητα και την μεταδοτικότητα που διακρίνει τον Γιάννη Χατζηπαύλου, το σεμινάριο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της πόλης μας στο τομέα της ζαχαροπλαστικής τέχνης για κάθε επαγγελματία που βρίσκεται σε αναζήτηση νέων τάσεων.

Date: 28 Νοεμβρίου 2018 @ 17:00 - 6 Δεκεμβρίου 2018 @ 20:45
Time: 17:00 - 20:45
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Ένα σεμινάριο για την τέχνη και τις γεύσεις του καφέ. Το ταξίδι ενός κόκκου καφέ από τη φυτεία μέχρι το φλιτζάνι μας.

Δεκέμβριος 2018

Date: 12 Δεκεμβρίου 2018 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Στο σεμινάριο με θέμα Fusion sea food appetizers ο Γιώργος Βαγιωνάς θα παρουσιάσει προτάσεις με σύνθετες γεύσεις και υφές.Θα μας δείξει καινούργιες τεχνικές, θα δώσει συμβουλές και προτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία απαιτητικών μενού.

Date: 19 Δεκεμβρίου 2018 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Ο δάσκαλος Ζήσης Κεραμέας θα κάνει ένα σεμινάριο γαστρονομικών εμπειριών και όπως λέει ο ίδιος «Καλός μάγειρας είναι αυτός που ξέρει να μετράει τα βήματά του μέσα στην κουζίνα. Αυτό απαιτεί πολύ καλή οργάνωση, μελέτη, ακρίβεια και γερό στομάχι. Μα πάνω απ’ όλα, αγάπη και αφοσίωση μιας ζωής. Ακόμα και τώρα που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση, διαβάζω συνεχώς και κρατάω σημειώσεις. Όσα προλαβαίνω τα παρακολουθώ. Άλλωστε άμα γίνεις δάσκαλος μια φορά, γίνεσαι για πάντα κάτι το οποίο μεταφέρεται και στην καθημερινότητά μας. Με βοήθησε πολύ η διδασκαλία για να γίνω καλύτερος μάγειρας Και πιστέψτε με, η αυτοβελτίωση είναι το ήμισυ του παντός αν θέλει κάποιος να εξελιχθεί σε αυτή τη δύσκολη δουλειά. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από θαυμάσιες συνταγές και θησαυρούς υλικών, τα οποία για να τα μαγειρέψει κάποιος με τον σωστό τρόπο, πρέπει πρωτίστως να τα μελετήσει και να ανιχνεύσει τις συμπεριφορές τους. Και αυτό διότι στην μαγειρική όλα είναι απρόβλεπτα. Καλός μάγειρας είναι αυτός που σκοπεύει να γίνει καλύτερος μάγειρας».

Ιανουάριος 2019

Date: Ιανουάριος 21 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Η Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, η ειδική στο κρέας και στο ψήσιμο, παρουσιάζει το απόλυτο σεμινάριο «Κιμάδες & κρεατοσκευάσματα» για επαγγελματίες σεφ, μάγειρες και κρεοπώλες.
Η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη θα σας δείξει βήμα βήμα τα μυστικά της παρασκευής του κεμπάπ, το πέρασμά του στη βέργα, το σωστό ψήσιμο, τα υλικά αλλά και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητα για να φτιαχτεί ένα ζουμερό καλοψημένο κεμπάπ χωρίς ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟ και ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ καθώς και τη σωστή διαδικασία παρασκευής για αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου, ανάμεικτα και Texas burger.

Φεβρουάριος 2019

Date: Φεβρουάριος 1 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσουμε την πολυμορφία των ελληνικών θαλασσών κ το πως προσαρμόζονται αυτά σε ένα μοντέρνο στυλ μαγειρικής όπως αυτό που υπηρετεί ο chef Άνταμ Κοντοβάς.

Date: Φεβρουάριος 4 @ 16:30 - Φεβρουάριος 5 @ 22:30
Time: 16:30 - 22:30
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Masterclass δύο ημερών (12 ωρών) με τον pastry chef Γιώργο Αυγέρο, ο οποίος θα παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο μπουφέ ξενοδοχείου, αποτελούμενο από δέκα γλυκά (οκτώ μικρά και δύο μεγάλα). Ο pastry chef θα μας δείξει όλες τις σύγχρονες τεχνικές και τους μοντέρνους τρόπους παρουσίασης για έναν ελκυστικό μπουφέ ξενοδοχείου.

Date: Φεβρουάριος 25 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

O κορυφαίος Έλληνας γευσιγνώστης, ο κριτικός γεύσης του «Αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος θα μας μυήσει στην τέχνη της γευσιγνωσίας των εστιατορίων. Δοκιμάζοντας συνεχώς τα τελευταία 30 χρόνια τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του Πλανήτη, θα αναλύσει διεξοδικά και παραστατικά τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίνονται οι κουζίνες των εστιατορίων στις μέρες μας. Ένα μοναδικό σεμινάριο εμβάθυνσης στην αναλυτική γευσιγνωστική αξιολόγηση, πολύτιμο για επαγγελματίες που θέλουν να κατανοήσουν πως κρίνονται οι δημιουργίες τους, αλλά και πως οι ίδιοι θα μπορούν να κρίνουν ουσιαστικά τον εαυτό τους και τους άλλους, αλλά και φωτισμένους ερασιτέχνες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει live γευστική δοκιμή και αξιολόγηση – σχολιασμός.

Date: Φεβρουάριος 26 @ 16:00 - Φεβρουάριος 27 @ 22:00
Time: 16:00 - 22:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Παρ’ όλο που το sous vide είναι μια σχετικά νέα τεχνική μαγειρέματος, τα θεμέλια της βρίσκονται στην αρχαιότητα. Σε πολλές παραδοσιακές συνταγές που βρίσκουμε σε διάφορους πολιτισμούς, ότι τα φαγητά τυλίγονται ερμητικά και μαγειρεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλές ώρες..
Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος, το sous vide παρέχει τη δυνατότητα πλήρη έλεγχου και δίνει το τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Το φαγητό μπορεί να παραμείνει σε ένα τέλειο επίπεδο ψησίματος για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι επιτρέπουν οι συνήθεις μέθοδοι.
Οι συνταγές για sous vide που θα παρουσιαστούν σε αυτό το σεμινάριο, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εμπειρία μέσω της δημιουργίας απλών πιάτων αλλά και πιο περίπλοκων. Μόλις εξοικειωθείτε με τις βασικές μεθόδους, θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να μεταφέρετε τις τεχνικές από τη μία συνταγή στην άλλη.
Επιπλέον, με τους αναλυτικούς πίνακες σχετικά με τις εκτιμώμενες ώρες και θερμοκρασίες, θα έχετε στα χέρια σας ένα πολύ ισχυρό εργαλείο ώστε να εξελίξετε περαιτέρω και να κατανοήσετε καλύτερα την τεχνική του sous vide.

Μάρτιος 2019

Date: Μάρτιος 20 @ 16:00 - 21:00
Time: 16:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τις Τσουρασκερίες της Βραζιλίας και τις Παρίγιας του Μπουένος Άιρες, μέχρι τα υψίπεδα του Περού και τα βοσκοτόπια της Ουρουγουάης! ! Πικάνια, Tira d’ asado, Anticoucho, Ματάμπρε είναι μερικά από τα εδέσματα της κρεατοφαγικής Μέκκας του πλανήτη που θα γνωρίσουμε από τον Chef. Τεχνικές ψησίματος, σερβιρίσματος και μυστικά υλικά.! ! ! ! ! ! ! !

+ Εξαγωγή Εκδηλώσεων