Welcome to Taste Point Company...

Events Calendar

  /  Events Archive
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Βρες Εκδηλώσεις

Event Views Navigation

Ιανουάριος 2019

Date: Ιανουάριος 21 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Η Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, η ειδική στο κρέας και στο ψήσιμο, παρουσιάζει το απόλυτο σεμινάριο «Κιμάδες & κρεατοσκευάσματα» για επαγγελματίες σεφ, μάγειρες και κρεοπώλες.
Η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη θα σας δείξει βήμα βήμα τα μυστικά της παρασκευής του κεμπάπ, το πέρασμά του στη βέργα, το σωστό ψήσιμο, τα υλικά αλλά και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητα για να φτιαχτεί ένα ζουμερό καλοψημένο κεμπάπ χωρίς ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟ και ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ καθώς και τη σωστή διαδικασία παρασκευής για αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου, ανάμεικτα και Texas burger.

Φεβρουάριος 2019

Date: Φεβρουάριος 1 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσουμε την πολυμορφία των ελληνικών θαλασσών κ το πως προσαρμόζονται αυτά σε ένα μοντέρνο στυλ μαγειρικής όπως αυτό που υπηρετεί ο chef Άνταμ Κοντοβάς.

Date: Φεβρουάριος 4 @ 16:30 - Φεβρουάριος 5 @ 22:30
Time: 16:30 - 22:30
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Masterclass δύο ημερών (12 ωρών) με τον pastry chef Γιώργο Αυγέρο, ο οποίος θα παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο μπουφέ ξενοδοχείου, αποτελούμενο από δέκα γλυκά (οκτώ μικρά και δύο μεγάλα). Ο pastry chef θα μας δείξει όλες τις σύγχρονες τεχνικές και τους μοντέρνους τρόπους παρουσίασης για έναν ελκυστικό μπουφέ ξενοδοχείου.

Date: Φεβρουάριος 12 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε τεχνικές με τα προϊόντα της εταιρίας "sosa" και συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσουμε προεσπούμα ζεστό και κρύο, ίνσταντζελ, αλγινικό, χλωριούχο ασβέστιο, γλουκονολακτάτο, αλεύρι ταπιόκας και πέρλες ταπιόκας, σουκρέμουλ και γαλακτοματοποιητή σε σκόνη. Επίσης θα μαγειρέψουμε με το "ocoo" όπου θα κάνουμε ζύμωση φρούτων και λαχανικών.

Date: Φεβρουάριος 25 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

O κορυφαίος Έλληνας γευσιγνώστης, ο κριτικός γεύσης του «Αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος θα μας μυήσει στην τέχνη της γευσιγνωσίας των εστιατορίων. Δοκιμάζοντας συνεχώς τα τελευταία 30 χρόνια τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του Πλανήτη, θα αναλύσει διεξοδικά και παραστατικά τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίνονται οι κουζίνες των εστιατορίων στις μέρες μας. Ένα μοναδικό σεμινάριο εμβάθυνσης στην αναλυτική γευσιγνωστική αξιολόγηση, πολύτιμο για επαγγελματίες που θέλουν να κατανοήσουν πως κρίνονται οι δημιουργίες τους, αλλά και πως οι ίδιοι θα μπορούν να κρίνουν ουσιαστικά τον εαυτό τους και τους άλλους, αλλά και φωτισμένους ερασιτέχνες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει live γευστική δοκιμή και αξιολόγηση – σχολιασμός.

Date: Φεβρουάριος 26 @ 16:00 - Φεβρουάριος 27 @ 22:00
Time: 16:00 - 22:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Παρ’ όλο που το sous vide είναι μια σχετικά νέα τεχνική μαγειρέματος, τα θεμέλια της βρίσκονται στην αρχαιότητα. Σε πολλές παραδοσιακές συνταγές που βρίσκουμε σε διάφορους πολιτισμούς, ότι τα φαγητά τυλίγονται ερμητικά και μαγειρεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλές ώρες..
Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος, το sous vide παρέχει τη δυνατότητα πλήρη έλεγχου και δίνει το τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Το φαγητό μπορεί να παραμείνει σε ένα τέλειο επίπεδο ψησίματος για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι επιτρέπουν οι συνήθεις μέθοδοι.
Οι συνταγές για sous vide που θα παρουσιαστούν σε αυτό το σεμινάριο, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εμπειρία μέσω της δημιουργίας απλών πιάτων αλλά και πιο περίπλοκων. Μόλις εξοικειωθείτε με τις βασικές μεθόδους, θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να μεταφέρετε τις τεχνικές από τη μία συνταγή στην άλλη.
Επιπλέον, με τους αναλυτικούς πίνακες σχετικά με τις εκτιμώμενες ώρες και θερμοκρασίες, θα έχετε στα χέρια σας ένα πολύ ισχυρό εργαλείο ώστε να εξελίξετε περαιτέρω και να κατανοήσετε καλύτερα την τεχνική του sous vide.

+ Εξαγωγή Εκδηλώσεων