Welcome to Taste Point Company...

Events Calendar

  /  Events Archive
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Βρες Εκδηλώσεις

Event Views Navigation

Φεβρουάριος 2019

Date: Φεβρουάριος 25 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

O κορυφαίος Έλληνας γευσιγνώστης, ο κριτικός γεύσης του «Αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος θα μας μυήσει στην τέχνη της γευσιγνωσίας των εστιατορίων. Δοκιμάζοντας συνεχώς τα τελευταία 30 χρόνια τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του Πλανήτη, θα αναλύσει διεξοδικά και παραστατικά τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίνονται οι κουζίνες των εστιατορίων στις μέρες μας. Ένα μοναδικό σεμινάριο εμβάθυνσης στην αναλυτική γευσιγνωστική αξιολόγηση, πολύτιμο για επαγγελματίες που θέλουν να κατανοήσουν πως κρίνονται οι δημιουργίες τους, αλλά και πως οι ίδιοι θα μπορούν να κρίνουν ουσιαστικά τον εαυτό τους και τους άλλους, αλλά και φωτισμένους ερασιτέχνες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει live γευστική δοκιμή και αξιολόγηση – σχολιασμός.

Date: Φεβρουάριος 26 @ 16:00 - Φεβρουάριος 27 @ 22:00
Time: 16:00 - 22:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Παρ’ όλο που το sous vide είναι μια σχετικά νέα τεχνική μαγειρέματος, τα θεμέλια της βρίσκονται στην αρχαιότητα. Σε πολλές παραδοσιακές συνταγές που βρίσκουμε σε διάφορους πολιτισμούς, ότι τα φαγητά τυλίγονται ερμητικά και μαγειρεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλές ώρες..
Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος, το sous vide παρέχει τη δυνατότητα πλήρη έλεγχου και δίνει το τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Το φαγητό μπορεί να παραμείνει σε ένα τέλειο επίπεδο ψησίματος για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι επιτρέπουν οι συνήθεις μέθοδοι.
Οι συνταγές για sous vide που θα παρουσιαστούν σε αυτό το σεμινάριο, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εμπειρία μέσω της δημιουργίας απλών πιάτων αλλά και πιο περίπλοκων. Μόλις εξοικειωθείτε με τις βασικές μεθόδους, θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να μεταφέρετε τις τεχνικές από τη μία συνταγή στην άλλη.
Επιπλέον, με τους αναλυτικούς πίνακες σχετικά με τις εκτιμώμενες ώρες και θερμοκρασίες, θα έχετε στα χέρια σας ένα πολύ ισχυρό εργαλείο ώστε να εξελίξετε περαιτέρω και να κατανοήσετε καλύτερα την τεχνική του sous vide.

Μάρτιος 2019

Date: Μάρτιος 6 @ 18:00 - 21:00
Time: 18:00 - 21:00
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Ένα ξεχωριστό MasterClass για street food, με βασικό υλικό το αγαπημένο σε όλους σουβλάκι, από τη Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαχείριση του κρέατος, τις μαρινάδες και τις συνοδευτικές σάλτσες.
H Μυρσίνη Λαμπράκη θα μοιραστεί τα μυστικά της με τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις τους ψησίματος για τα τέλεια σουβλάκια, ιδανικά για ένα διαφορετικό street food, όπως τα Γιαπωνεζικα Yakitori, το Ινδικό Ταντούρι κ.α.
Πρόκειται φυσικά για ακόμα ένα βιωματικό σεμινάριο, όπου όλοι θα μάθουν και θα εφαρμόσουν, step by step, όλες τις τεχνικές με τη χρήση του grill και του bbq με διαφορετικά είδη κάρβουνου δημιουργώντας άκρως ενδιαφέροντα πιάτα σε γεύση και παρουσίαση. Μαζί με τη chef Μυρσίνη Λαμπράκη θα φτιάξετε τους κατάλληλους συνδυασμούς των μπαχαρικών για κάθε κρέας, τις συνταγές για το μαρινάρισμα των κρεάτων αλλά και τις συνοδευτικές σάλτσες.
Ανακαλύψτε τον μαγικό κόσμο του ψησίματος μαζί με τη Master Grill Chef Μυρσίνη Λαπράκη και #γραψτεχιλιομετραστοκρεας μαζί μας!

Απρίλιος 2019

Date: Απρίλιος 1 @ 16:30 - 21:30
Time: 16:30 - 21:30
Venue: Πολυχώρος Tastepoint
Address: Οδυσσέως 19

Στο σεμινάριο με θέμα exclusive chocolate bonbons o pastry chef Γιώργος Αυγέρος θα μας μυήσει στον κόσμο της σοκολάτας με επτά συνταγές για σοκολατάκια, χειροποίητες τρούφες, χρήση βουτύρου κακάο, xρήση αερογράφου, tips για δημιουργία χρωμάτων και αποχρώσεων, stencils για δημιουργία μοτίβων και σχεδίων και τεχνική για πραλίνες.

+ Εξαγωγή Εκδηλώσεων