Welcome to Taste Point Company...

Masterclass με Θέμα Ελληνικά Ψάρια στη Μοντέρνα Γαστρονομία | Άνταμ Κοντοβάς

  /  
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
01 Φεβ

Masterclass με Θέμα Ελληνικά Ψάρια στη Μοντέρνα Γαστρονομία | Άνταμ Κοντοβάς

Φεβρουάριος 1 @ 18:00 - 21:00

Γεννημένος στην Αθήνα το 1985, ο Άνταμ Κοντοβάς αποφοίτησε από την Σχολή Μαγειρικής με άριστα και στη συνέχεια προχώρησε σε πολύ καλές συνεργασίες, αποκτώντας πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Με ένα πέρασμα από το Funky Gourmet, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε ένα εστιατόριο υψηλών απαιτήσεων βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin.
Στη συνέχεια εργάστηκε στο εστιατόριο 2Mazi, ένα πραγματικό λίκνο της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, με έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες Chef, τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Δοκιμάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό, ο Άνταμ συνέχισε στο James Joyce Irish Pub & Restaurant. Εργάστηκε εκεί ως sous chef του εστιατορίου και ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό νέων και συναρπαστικών πιάτων. Αυτή ήταν μια σημαντική εμπειρία για την καριέρα του, όπου λειτουργούσε με ξένα πρότυπα μιας και ο σεφ ήταν Ιρλανδός.
Νιώθοντας την ανάγκη να προκαλέσει και να εξελίξει τον εαυτό του, εργάστηκε στο βραβευμένο εστιατόριο «Danu at the Brehon» στην Ιρλανδία, όπου πολύ γρήγορα κατάφερε να προαχθεί σε chef de partie. Μετά το πέρασμα δύο χρόνων επέστρεψε στην Ελλάδα, το Πόρτο Χέλι και το πολυβραβευμένο boutique hotel Amanzoe, ετοιμάζοντας δημιουργική κουζίνα για μερικούς από τους πιο πολυσυζητημένους VIPs του κόσμου.
Μετά από μια σύντομη επιστροφή στο James Joyce Irish Pub & Restaurant, όπου προχώρησε σε ένα συνολικό makeover του μενού, ο Άνταμ ακολούθησε και πάλι το ένστικτό του, αυτή τη φορά στο Premiere του Athenaeum Intercontinental Hotel. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα chef de cuisine, ο Άνταμ συνέβαλε ενεργά στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς και στην βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο.
Από το 2015, τον γνωρίσαμε πια ως head chef. Είχε μια εξαιρετική χρονιά στην οποία απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νέου Chef από το περιοδικό FNL, καθώς και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Επίσης ψηφίστηκε από το περιοδικό Athens Voice ως μέλος της dream team των νέων Ελλήνων Chef. Το 2016 η αγάπη και το ενδιαφέρον του Άνταμ για τα ψάρια και τα θαλασσινά τον οδήγησε στις Βρυξέλλες και το Βέλγιο. Εκεί εργάστηκε στο Sea Grill, το πολύ γνωστό εστιατόριο θαλασσινών βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του.
Τελευταία στάση το βραβευμένο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη. Ο ίδιος δημιούργησε εξαιρετικά πιάτα που έθεσαν ψηλά τον πήχη και διαμόρφωσαν τάσεις καθώς έβαλαν τη σφραγίδα του σεφ στο γαστρονομικό χάρτη του νησιού. Η βράβευσή του με βραβείο Ελληνικής κουζίνας και ένα αστέρι από το FnL guide επιστέγασαν τη συνεργασία του με το εστιατόριο.
Τέλος, το Νοέμβριο του 2018, θέλοντας να δώσει νέα ώθηση στις γαστρονομικές του ανησυχίες, εργάστηκε ως stagiaire στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Μaaemo στο Oslo της Νορβηγίας.


Πληροφορίες Σεμιναρίου

Ημερομηνία 01 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα 18:30 – 21:00
Διάρκεια 3 Ώρες
Χώρος διεξαγωγής Πολυχώρος Taste Point | Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη
Συμμετέχοντες 50 Άτομα
Κόστος Σεμιναρίου 70€
Πληροφορίες Παρουσίασης
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • 1. Γυαλιστερές με καυτερές πιπεριές και λαδί μαϊντανού
  • 2. Μαριναρισμένο ψάρι ημέρας με ιπποφαές και ραπανάκια
  • 3. Χταπόδι με φυστικοβούτυρο μίσο και καμμένη σελινόριζα
  • 4. Μπαρμπούνι με κουνουπίδι , μαύρο σκόρδο και τζίντζερ τουρσί
Περιγραφή Σεμιναρίου Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσουμε την πολυμορφία των ελληνικών θαλασσών κ το πως προσαρμόζονται αυτά σε ένα μοντέρνο στυλ μαγειρικής όπως αυτό που υπηρετεί ο chef Άνταμ Κοντοβάς.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τοποθεσία Πολυχώρου Taste Point

Αεροπορικές Πτήσεις