Welcome to Taste Point Company...

Κιμάδες & Κρεατοσκευάσματα | Μυρσίνη Λαμπράκη

  /  
Φόρτωση Εκδηλώσεις
21 Ιαν

Κιμάδες & Κρεατοσκευάσματα | Μυρσίνη Λαμπράκη

Ιανουάριος 21 @ 18:00 - 21:00

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί, σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων και διαθέτει μακρά οικογενειακή παράδοση στη γαστρονομία.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και μετεκπαιδεύτηκε στη Φινλανδία και την Πορτογαλία, σε θέματα Πολιτιστικής προώθηση προϊόντων και γαστρονομίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Ωστόσο την κέρδισε η μαγειρική και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στο κόσμο των γεύσεων.
Έχει λάβει πιστοποίηση κρεοτέχνη σε θέματα διαχείρισης κρέατος ενώ στο Λονδίνο και το Εδιμβούργο ειδικεύτηκε στον τεμαχισμό κρεάτων, το BBQ και τις τεχνικές ψησίματος από όλο τον κόσμο ενώ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οργανισμό BBQ (WBQA).
Παραδίδει μαθήματα μαγειρικής σε ένα δικό της ιδιαίτερο studio μαγειρικής στην Νέα Ερυθραία καθώς και πολύ εξειδικευμένα σεμινάρια σε Επαγγελματίες για την παρασκευή κρεατοσκευασμάτων και τεχνικών διαχείρισης κρέατος και ψησίματος.
Διοργανώνει μηνιαίως πρωτοποριακά Pop-Up Grill & BBQ Events UR σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει κάνει τηλεοπτικές εκπομπές με μεγάλη επιτυχία, η δράση της δεν σταματάει εκεί καθώς εξέδωσε μια σειρά από βιβλία γαστρονομίας. Το πρώτο της βιβλίο «Τα βρώσιμα Χόρτα», βρίσκεται στην 20η έκδοσή του και θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία στην παγκόσμια βιβλιογραφία σε αυτό το θέμα. Ενώ πολλά από τα επόμενα έχουν γίνει bestseller.


Πληροφορίες Σεμιναρίου

Ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2019
Ώρα 18:00 – 21:00
Διάρκεια 3 Ώρες
Χώρος διεξαγωγής Πολυχώρος Taste Point | Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη
Συμμετέχοντες 50 Άτομα
Κόστος Σεμιναρίου 60€
Πληροφορίες Παρουσίασης
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • 1. Αιγυπτιακό (Κόφτα) Κεμπάπ
  • 2. Γνήσιο Αρμένικο Κεμπάπ
  • 3. Μπιφτέκι Κοτόπουλο
  • 4. Texas μπιφτέκι
  • 5. Burger γίγας με μπέικον, jalapenos, cheddar και ουίσκι
  • 6. Burger από Ελληνικό Μαύρο Χοίρο
Περιγραφή Σεμιναρίου Η Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, η ειδική στο κρέας και στο ψήσιμο, παρουσιάζει το απόλυτο σεμινάριο «Κιμάδες & κρεατοσκευάσματα» για επαγγελματίες σεφ, μάγειρες και κρεοπώλες.
Η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη θα σας δείξει βήμα βήμα τα μυστικά της παρασκευής του κεμπάπ, το πέρασμά του στη βέργα, το σωστό ψήσιμο, τα υλικά αλλά και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητα για να φτιαχτεί ένα ζουμερό καλοψημένο κεμπάπ χωρίς ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟ και ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ καθώς και τη σωστή διαδικασία παρασκευής για αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου, ανάμεικτα και Texas burger.
Αναλυτικά το σεμινάριο θα εξετάσει τις παρακάτω ενότητες
• Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για κάθε είδος κεμπάπ, μπιφτεκιών και burger.
• Μίξεις κρεάτων
• Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για το κεμπάπ και σε τι αναλογία.
• Πως να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
• Ο τρόπος και η σημασία του ζυμώματος του μείγματος
• Η σημασία της υφής και της απουσίας πρόσθετων χημικών και συντηρητικών
• Οι τρόποι ψησίματος και η σωστή διαδικασία για κάθε τρόπο

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τοποθεσία Πολυχώρου Taste Point

Αεροπορικές Πτήσεις